Recept: Arretjescake

Haal Massada in huis met de recepten van onze chef.

De Arretjescake is een echte klassieker, maar daarom niet minder lekker. Deze chocolade lekkernij is gemakkelijk te maken, want hij hoeft niet in de oven. Je hebt enkel wat standaard keukengerei nodig en een cakeblik.

Ingrediënten:

  • 350 gram roomboter;
  • 400 gram suiker;
  • 4 eieren;
  • 400 gram biscuitjes;
  • 10 eetlepels cacao;
  • optioneel: een zakje vanillesuiker.

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met de eieren en cacao. Meng dit goed met een garde. Alleen door elkaar roeren is genoeg. Als het maar glad wordt! Als je ook vanillesuiker erbij doet, kan je dat ook hier doorheen gooien.
  2. Breek de koekjes in kleine stukjes. Dit kan in een theedoek maar ook gewoon in de verpakking van de biscuitjes. Wel zorgen dat die niet knapt (en dat je overal stukjes koek hebt).
  3. Meng de gesmolten boter met de suiker-ei-cacao mix.
  4. Doe nu de koekjes erbij. Het is het makkelijkst om dit beetje bij beetje te doen. Dit kan je beter met een spatel doen, niet met een garde. Als je het met een garde doet, gaat alles in brokken in de garde zitten.
  5. Pak nu een bakblik. Neem eentje die je zelf leuk vindt. Je kan ook een cakeblik doen. Bekleed het blik met huishoudfolie, meng het mengsel erin, druk het iets aan en zet het dan in de koelkast. Laat het een nachtje opstijven.

Houd onze pagina regelmatig in de gaten, wij zullen vaker recepten van onze chef delen.

Volg ons

Volg ons en ontvang mooie aanbiedingen.

Händelplein 1  |  2151 NL Nieuw-Vennep

Wij zijn dagelijks van 11.30 tot 21.00 uur geopend voor bezorgen!
Lees hier meer over het bezorgmenu en de spelregels.

Händelplein 1
2151 NL Nieuw-Vennep

Wij zijn dagelijks van 11.30 tot 21.00 uur geopend voor bezorgen!
Lees hier meer over het bezorgmenu en de spelregels.

Neem ook eens een kijkje bij onze andere restaurants

Het Alternatief Hillegom Restaurant
Bij Benjamin Kaag Restaurant