Recept: aspergesoep met zalm

Haal Massada in huis met de recepten van onze chef.

Aspergesoep

Asperges zijn de populaire groenten van het voorjaar. Naast het koken of grillen van de asperge kan je er ook een heerlijke verfrissende soep van maken.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 gr groene asperges
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 800 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • verse dille
  • zalmsnippers
  • 100 ml plantaardige room
  • olie om te bakken

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Snij van de asperges de harde onderkant af, ongeveer 1 cm. Snij de asperges in stukken en hou de bovenkanten apart.
  2. Snipper de ui en maak de knoflook schoon.
  3. Doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui totdat hij glazig is. Voeg nu de knoflook toe en bak dit even mee.
  4. Voeg de asperges toe (niet de bovenkanten) en schep dit een aantal keer om.
  5. Meng het bouillonblokje met warm water en voeg dit toe aan de pan.
  6. Breng het geheel aan de kook en kook het tot de groenten gaar zijn.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Doe dit net zo lang tot er een gladde groene aspergesoep ontstaat.
  8. Zet de pan weer op het vuur en voeg de bovenkanten van de asperges toe. Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
  9. Voeg nu de room en zalmspinners toe en verwarm nog heel even. Breng het niet meer aan de kook.
  10. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  11. Schenk de soep uit over de vier kommen en garneer met dille.

Eet smakelijk!

Boek een tafel

Reserveren voor vanavond?
Je kan ons bellen voor een reservering op:

Reserveren over 24 uur of meer?
Vul onderstaand formulier in. We nemen z.s.m. contact op ter bevestiging.

Nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons

Volg ons en ontvang mooie aanbiedingen.

Händelplein 1  |  2151 NL Nieuw-Vennep

Wij zijn 365 dagen per jaar open!
Maandag t/m donderdag: 10:00 - 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10:00 - 00:00 uur
Zondag: 11:00 - 23:00 uur

Händelplein 1
2151 NL Nieuw-Vennep

Wij zijn 365 dagen per jaar open!
Maandag t/m Donderdag:
10:00 - 23:00
Vrijdag en Zaterdag:
10:00 - 00:00
Zondag:
11:30 - 23:00

Neem ook eens een kijkje bij onze andere restaurants

Het Alternatief Hillegom Restaurant
Bij Benjamin Kaag Restaurant